Kto zna? Kto lubi? Ja uwielbiam i mogłabym jeść na okrągło!
Składniki:
400 g zielonego groszku (świeżego lub mrożonego) – ej! tylko po żadnym pozorem nie używajcie groszku z puszki, bo to świętokradztwo!
listki z 2 gałązek mięty
2 łyżki masła (w wersji tradycyjnej) lub oleju o aromacie masła (w wersji wegańskiej)
Szczypta soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Wykonanie:
• Ugotować groszek do miękkości.
• Obrać i umyć listki mięty.
• Do ugotowanego groszku dodać miętę, olej oraz przyprawy i zmiksować na puree blenderem.
I już! Smacznego!
Przepis pochodzi z 24.08.2015 r. z mojego „starego” bloga DzikieZiemniaki.pl
2 komentarzy
Groszek plus mięta jest dla mnie innowacyjnym połączeniem. Pomijam fakt, że jeszcze z groszku nigdy puree nie robiłam.
Mam nadzieję, że to połączenie pozytywnie Cię zaskoczy, tak jak mnie w swoim czasie