SONY DSC
Gdyby pewnego strasznego dnia ktoś bardzo niegodziwy wyśle mnie na bezludną wyspę i każe mi wybrać jedno danie, którym muszę się żywić do końca moich smutnych, samotnych dni – to będzie właśnie ta sałatka Obrzydliwie zdrowa, na bazie kiełków – nada się w sam raz na uciszenie sumienia po świątecznym obżarstwie. Spróbujcie koniecznie!

Składniki:

Kiełki słonecznika (1 opakowanie 50 g)
1 awokado
2 łyżki ziaren słonecznika
2 łyżki pestek dyni
4 łyżki kukurydzy z puszki
2 łyżki oleju lnianego
Sól i świeżo zmielony czarny pieprz – ilość według uznania

collage 6 green zw

Wykonanie:

• Słonecznik i dynię uprażyć na złoto na suchej patelni.

• Kiełki umyć i z grubsza pokroić.

• Awokado umyć, obrać i pokroić w kostkę.

• Kukurydzę… odsączyć z zalewy i wyjąć z puszki

• Wszystkie składniki wymieszać i przyprawić solą i czarnym pieprzem. Gotowe! Zajadać na śniadanie, obiad i kolację ♥


Smacznego!
.Renia-podpis
.


Będzie mi miło, jeśli
udostępnisz ten tekst




Przepis pochodzi z mojego poprzedniego bloga DzikieZiemniaki.pl


SONY DSC


To również może Was zainteresować:

Tort Pavlova z porzeczkami, solonym karmelem i waniliowym kremem mascarpone


Piernikowa café latte i przepis na domową przyprawę do kawy


Piernikowe placuszki z dyni i pomarańczy


Wegańska beza z kremem kokosowym, rabarbarem i truskawkami


Zupa hokus-pokus


Samosy – boskie pierogi z piekarnika, z warzywami i indyjskimi przyprawami


Gra planszowa, która nauczy przedszkolaka zdrowego odżywiania


Poprzedni wpis
Następny wpis

Miłośniczka drapania po pleckach. Matka, która odpuściła. Zamiast rodzicielskiej spiny i perfekcjonizmu woli święty spokój, puzzle, skakanie po kałużach i książki Astrid Lindgren. Mieszka w Warszawie, ale pisze o Skandynawii, którą kocha, lubi, szanuje... i odwiedza kiedy tylko ma okazję. Szczęśliwa żona mężczyzny z dalekiej północy. Rozpieszcza na potęgę - głównie siebie i męża... a dzieci tylko od czasu do czasu :)

Inline
Inline