SONY DSC
Kto zna? Kto lubi? Ja uwielbiam i mogłabym jeść na okrągło!

Składniki:

400 g zielonego groszku (świeżego lub mrożonego) – ej! tylko po żadnym pozorem nie używajcie groszku z puszki, bo to świętokradztwo!
listki z 2 gałązek mięty
2 łyżki masła (w wersji tradycyjnej) lub oleju o aromacie masła (w wersji wegańskiej)
Szczypta soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu


Wykonanie:

• Ugotować groszek do miękkości.

• Obrać i umyć listki mięty.

• Do ugotowanego groszku dodać miętę, olej oraz przyprawy i zmiksować na puree blenderem.

I już! Smacznego!


Przepis pochodzi z 24.08.2015 r. z mojego „starego” bloga DzikieZiemniaki.pl

SONY DSC

SONY DSC

 

Poprzedni wpis
Następny wpis

Miłośniczka drapania po pleckach. Matka, która odpuściła. Zamiast rodzicielskiej spiny i perfekcjonizmu woli święty spokój, puzzle, skakanie po kałużach i książki Astrid Lindgren. Mieszka w Warszawie, ale pisze o Skandynawii, którą kocha, lubi, szanuje... i odwiedza kiedy tylko ma okazję. Szczęśliwa żona mężczyzny z dalekiej północy. Rozpieszcza na potęgę - głównie siebie i męża... a dzieci tylko od czasu do czasu :)

  • Groszek plus mięta jest dla mnie innowacyjnym połączeniem. Pomijam fakt, że jeszcze z groszku nigdy puree nie robiłam.

Inline
Inline