Jak zostać Sezonową Szmuglerką?
Kuchnia
01 Paź 2015

Jak zostać Sezonową Szmuglerką?

Jak przemycić niejadkowi warzywa tak, aby mlaskał ze smakiem i prosił o dokładkę? Jak zacząć gotować sezonowo dla całej rodziny? Pomogę Wam w tym! Czy jesteście szczęściarami,...

Czytaj

Nie jedz, to jest pod ochroną!
Kuchnia / SC
24 Wrz 2015

Nie jedz, to jest pod ochroną!

Skandynawski Czwartek #4 Wyobraź sobie, że zaraz spróbujesz, jak smakuje zakazany owoc… Mniam! Witajcie w Skandynawski Czwartek – to już czwarta odsłona cyklu, a...

Czytaj

SONY DSC
Kuchnia
01 Wrz 2015

Sałatka z Koszyków

Składniki: 0,5 filiżanki kaszy jaglanej + 1,5 filiżanki wody 1 burak 3/4 szklanki bobu ok. 10-15 listków bazylii + 2 łyżki oliwy z oliwek (lub...

Czytaj

SONY DSC
Kuchnia
01 Wrz 2015

Domowe Very Wild Berry

Jeśli bywacie w Costa Coffee (dawniej Coffee Heaven), na pewno znacie ich popisowy koktajl jagodowy – Very Wild Berry. Otóż pewnego pięknego dnia stałam sobie...

Czytaj

SONY DSC
Kuchnia
01 Wrz 2015

Zupa hokus-pokus

Dlaczego „hokus-pokus”? Ponieważ nigdy nie pomyślałabym, że coś tak prostego może być tak zaskakująco pyszne i bogate w smaku. A także dlatego, że do...

Czytaj

SONY DSC
Kuchnia / Mama
01 Wrz 2015

Wege Wrocław okiem mamy

Jedziecie z dzieckiem do Wrocławia na kilka dni? A może nie znacie miasta, a dopadł Was głód i chcecie zjeść coś zdrowego? Podczas tygodniowego...

Czytaj

SONY DSC
Kuchnia
01 Wrz 2015

Proste ryżotto z leśnymi grzybami

Risotto tak leśne i pyszne, że kapcie spadają Składniki: 1,5 szklanki brązowego ryżu Można oczywiście użyć ryżu do risotto (arborio). Po prostu jestem dziwolągiem,...

Czytaj

Page 3 of 512345

Inline
Inline